Слідчі – здирники грошей за закриття кримінальних справ підуть під суд (фото)

Перед судом постане організована група із двох слідчих поліції Мелітополя та громадянина, які взяли хабар від харківської бізнес-леді.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

«Прокуратурою Харківської області скеровано до суду обвинувальний акт для розгляду по суті відносно двох слідчих поліції СВ Мелітопольського ВП ГУНП у Запорізькій області та громадянина, які одержували неправомірні вигоди у складі організованої групи», – йдеться у повідомленні.

За інформацією начальника відділу прокуратури Нвера Антоняна, слідчі одного з міських відділів Національної поліції в Запорізькій області за пособництвом громадянина вимагали та отримували від харківської бізнесменші грошові кошти у сумі 10 тисяч доларів США за закриття кримінального провадження.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року прокуратурою області повідомлено про підозру вказаним правоохоронцям за фактом одержання неправомірної вигоди, вчиненого організованою групою (за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 355 КК України) та повідомлено про підозру громадянину  за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368  КК України.

Вказане кримінальне провадження розслідувало територіальне управління ДБР у м. Полтаві, оперативний супровід здійснювало УСБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, втікаючи від поліції, підполковник-хабарник викинув $1500 у вікно.