Перевірка броні БТРів: військову техніку обстріляли з кулеметів (відео)

Фото: Цензор

30 січня відбулися відкриті випробування вироблених “Лозівським ковальсько-механічним заводом” корпусів БТР-4Е, під час яких війскову техніку обстріляли з кулемета.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Укроборонпрома.

Об’єктом випробувань стали зварні з’єднання корпусу з партії з трьох корпусів, виготовлених ЛКМЗ з броньової сталі марки 71 та поставлених на ХКБМ наприкінці 2019 року. Випробування проходили два типи з’єднання – зі зміцнюючою наплавкою та підкладкою з броньової сталі та без нанесення цієї наплавки.

Обстріл виконувався бронебійно-запалювальними кулями Б-32 калібру з кулемета.

Обидва типи з’єднань (з наплавкою та без наплавки) витримали обстріл кулями і не були пробиті. На думку фахівців Укроборонпрому, випробування підтвердили, що корпус БТР-4Е відповідає усім технологічним вимогам в частині протикульної стійкості зварних з’єднань.

Як повідомляв Харків Times , Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова передало Міністерству оборони 12 бронетранспортерів БТР-4Е з обсягу державного оборонного замовлення 2019 року. Термін поставки бронетранспортерів за контрактом минув ще у червні. Термін виконання контракту продовжений до 31 серпня 2020 року. Додаткова угода щодо продовження терміну поставки контракту між ХКБМ та Міністерством оборони України була підписана відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України, ухваленого 4 грудня 2019 року.

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, член правління “Ліги оборонних підприємств” Сергій Згурець заявив, що ЛКМЗ поставив на ХКБМ три перших корпуси для виготовлення БТР-4 нової партії. Але виявилось, що вони прийшли з браком – на них є тріщини. “На непровареній і потрісканій броні стоїть клеймо військового представництва Міністерства оборони, що з цими корпусами все гаразд”, – зазначає експерт.

Керівництво “Укроборонпрому” 23 січня дало директору ХКБМ Якову Мормило та власнику ЛКМЗ 24 години для з’ясування достовірності оприлюдненої у ЗМІ інформації щодо якості зварювання корпусів бронетранспортеру БТР-4Е.