Обладміністрація домовилася з айтішниками спільно готувати фахівців

Фото: kharkivoda.gov.ua

Керівник облдержадміністрації Олексій Кучер та голова Наглядової ради ГС «Харківський кластер інформаційних технологій» підписали меморандум про співробітництво.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби обладміністраціі.

«ІТ-галузь – це пріоритет для нас сьогодні. Харківська область – у лідерах в Україні за розвитком ІТ-індустрії. І зі свого боку ми будемо робити все для того, щоб наш регіон за розвитком цієї галузі став першим», – сказав голова ХОДА Олексій Кучер під час зустрічі з представниками Харківського ІТ-кластера.

Голова Наглядової ради Громадської спілки «Харківський кластер інформаційних технологій» Олександр Медовой повідомив, що зараз кластер має 110 учасників та партнерів, об’єднує 70 ІТ-компаній.

«Кластер – це близько 30% у людях та 40% – в обсязі бюджетів усього ІТ-бізнесу в Харківській області», – навів дані Олександр Медовой.

Він відзначив, що для себе учасники кластеру визначили 5 ключових напрямків роботи. На першому місці – освіта, на освітні проєкти спрямовують понад половини всього бюджету громадської спілки. Серед партнерів кластеру – 9 ключових вишів регіону. Серед пріоритетів об’єднання – також промоція регіону, розвиток інфраструктури та взаємодія з владою.

Олександр Медовой додав, що три роки поспіль представники кластеру допомагали ХОДА в розробленні документів, пов’язаних з ІТ-стратегією. Проєкти айтішників включали до відповідних обласних програм, проте жоден з них так і не стартував, адже на це не виділяли фінансування. Голова наглядової ради презентував Олексію Кучеру перелік проєктів.

«Це набір проєктів, які ми хотіли б робити разом з областю. Кожен з них передбачає, що кластер вкладає половину або більше. Ми готові бути партнерами з регіоном і разом робити ці речі», – підкреслив Олександр Медовой.

Олексій Кучер запевнив, що будь-які пропозиції з боку ІТ-кластеру приймаються, а спільні проєкти отримають підтримку обласної влади.

На завершення зустрічі сторони підписали меморандум про співпрацю. Керівник області відзначив, що підписання меморандуму між ХОДА та ІТ-кластером – це формальний крок, який підтверджує спільні цілі та бажання розвитку ІТ-індустрії.

Ключовим питанням, якому приділено увагу в документі, є залучення інвестицій у сферу ІТ в області. Також сторони домовилися про те, що спільно сприятимуть підвищенню якості освіти у сфері інформаційних технологій та розбудові мережі відповідних закладів освіти. Планується промоція професій у галузі інформаційних технологій та перспектив ведення ІТ-бізнесу.

Фото: kharkivoda.gov.ua
Фото: kharkivoda.gov.ua