Справу 17-річного підозрюваного у вбивстві Яни Шевченко передано до суду

Фото: соцсети

17-річний Данило Редін, якого підозрюють у тому, що він у червні 2019 року вбив 26-річну Яну Шевченко та сховав її тіло, постане перед судом.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Редіна звинувачують у вбивстві з особливою жорстокістю (п. 4 ч. 2 ст. 115 КК).

За інформацією начальника відділу прокуратури Валерія Лялюка, в ході досудового розслідування встановлено, що у червні 2019 року неповнолітній юнак після конфлікту зі своєю знайомою вирішив убити її. Заманивши дівчину в безлюдне місце у приватному секторі, він завдав їй “численні тілесні ушкодження”, від яких жертва померла.

Щоб уникнути відповідальності, вбивця закопав тіло неподалік. Знайти його, за словами прокурора, вдалося тільки “через кілька днів”. Насправді ж тіло Яни було знайдено, через майже два тижні.

“Обставини скоєння злочину і винну особу встановлено слідчим шляхом”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Зараз обвинувальний акт щодо Редіна направлено до суду для розгляду по суті. Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Як повідомляв Харків Times, у жовтні 2019 року Харківський апеляційний суд, розглянувши апеляцію адвоката на ухвалу Київського районного суду про продовження терміну утримання під вартою 17-річного Данила Редіна, залишив це рішення в силі.