Ярославський збирається зайнятися будівництвом доріг

Фото: cfts.org.ua

Інвестиційна група DCH братиме участь в дорожньому будівництві в Україні та братиме участь у відповідних тендерах, повідомив власник групи Олександр Ярославський 27 січня в Києві під час презентації планів “Укравтодору” “Дороги UA 2020”.

Про це Харків Times дізнався з публікації ЦТС.

“Дивлячись на стан наших доріг, я вирішив і в цю сторону звернути свою увагу. Ми прийняли рішення, що DCH братиме участь в дорожньому будівництві. Ми зараз готуємося до цього і будемо брати участь в тендерах”, – розповів Ярославський.

Компанія зараз вивчає варіанти кооперації, так як власної дорожньої техніки у неї немає. “Ми напевно будемо залучати когось в кооперацію. Це будуть ті компанії, які зможуть швидко адаптуватися до нашої ситуації. Ми вже провели переговори, я давно готувався до цього і знав, що ми будемо брати участь в будівництві доріг. Просто очікував план уряду” , – уточнив Ярославський.

За його словами, в першу чергу мова йде про будівництво доріг в Дніпропетровській та Харківській областях. Відповідаючи на питання, який обсяг робіт компанія зможе виконати в цьому році, Олександр Ярославський відзначив, що це будуть роботи на суму 100-200 млн доларів, максимум – 300 млн доларів. Якщо врахувати, що 1 км дороги коштує в середньому 1 млн доларів, то мова йде про 100-300 км. Головне очікування DCH від уряду – це фінансування.

“У DCH є досвід будівництва інфраструктурних об’єктів. До чемпіонату з футболу ми побудували аеропорти, стадіони, готелі, дороги навколо стадіону будували. Для нас цей бізнес не новий”, – заявив Ярославський.