З гранатою на роботу – у Харкові затримали чоловіка, що погрожував підірвати підприємство

Фото: hk.npu.gov.ua

Харківські поліцейські затримали 31-річного чоловіка, який 17 січня погрожував підірвати гранату в приватному підприємстві, де працює.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Чоловік сам подзвонив до поліції і повідомив про свої наміри.

Правоохоронці, що приїхали на підприємство на вулиці Животноводів, вилучили у зловмисника вибухонебезпечний предмет. Також був проведений огляд його квартири, де поліцейські вилучили більше 400 боєприпасів. Як пояснив затриманий, патрони та гранату Ф-1 він привіз у 2014 з зони проведення ООС, де служив у складі бригади та зберігав їх за місцем мешкання. Мету свого вчинку чоловік пояснити не зміг.

Слідчим відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України. За санкціями статей чоловіку загрожує до 7 років позбавлення волі. Він затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як повідомляв Харків Times,  24 грудня співробітники Служби судової охорони затримали чоловіка, який намагався пронести до будівлі Господарського суду Харківської області гранату Ф-1. Він заявив, що таким чином хотів “навчити дітей правилам поводження з боєприпасами”. В ході обшуку у нього вдома поліцейські виявили “зброю, патрони і боєприпаси”.