Указ Зеленського про призов в армію з 18 років прокоментував Міністр оборони

Фото: sud.ua

Президент України Володимир Зеленський 16 січня підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2020 році. Призовний вік у документі зазначено від 18 до 27 років.

Про це Харків Times дізнався з інформації на сайті Президента України.

“Призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров’я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу”, – йдеться в указі.

Крім цього в документі вказані строки для проведення чергових призовів чоловіків на строкову військову службу: у квітні – червні та жовтні – грудні 2020 року.

Міністр оборони України Андрій Загороднюк прокоментував даний Указ.

За його словами, призивати на строкову службу 18-ти та 19-річних юнаків не будуть, за виключенням тих випадків, коли вони добровільно виявлять бажання вступити до лав Збройних Сил України.

Андрій Загороднюк підкреслив, що під час призову у 2020 році повістки отримають, як і раніше, молоді люди від 20 років. А ті українці, кому виповнилося 18 та 19 років – за їхнім власним бажанням.

«Отже, ніхто з хлопців до 20 років до проходження строкової служби примусово залучатися не буде», – конкретизував керівник оборонного відомства.