Кучер вимагає “негайно вирішити” питання шляхопроводу на окружній в районі Жихора

Фото: kharkivoda.gov.ua

Сьогодні, 14 січня, губернатор Харківщини Олексій Кучер зустрівся з керівництвом “Облавтодору”, Служби Автомобільних Доріг області та представниками міської влади, та вимагав “негайно вирішити” питання ремонту шляхопроводу на окружній дорозі, розташованого поблизу сел. Жихор. Спорудження на окружній дорозі у будь-який момент може викликати проблеми як для автомобільного, так і залізничного сполучення.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Згідно із повідомленням, Жихорський шляхопровід на окружній дорозі перебуває “у незадовільному стані”. Його конструкції проіржавіли, на опорах руйнується бетон, а на металевих прогонах з’явилися тріщини.

Найсумнішим у цій ситуації є те, що в шляхопроводу нав даний час відсутній власник, який мав би відповідати за його стан і ремонт. У 2007 році розпорядженням Кабінету міністрів проїжджу частину дороги передали з комунальної власності міста Харкова у державну, а ось сам міст, по якому ця проїжджа частина проходить, передати, мабуть, забули.

Таким чином, Служба Автодоріг області не має права займатися ремонтом шляхопроводу.

“Ми досі не визначилися, а кому ж насправді належить конструкція цього шляхопроводу. Місто повідомляє, що не у них на балансі. У нас відсутні документи, що підтверджують, що він на балансі області або САД. Нам технічно необхідно визначитися з передачею цієї конструкції. Тому що стан мосту критичний “, – сказав учасникам наради губернатор.

Голова “Облавтодору” Олександр Кубрак запропонував владі міста прийняти спорудження на свій баланс із тим, щоб відразу ж передати його на баланс “Укравтодору”.

“Кабмін підтримає нас і забезпечить всі правові основи для передачі”, – запевнив Кубрак.

Він також повідомив присутнім на зустрічі, що в цьому випадку негайно будуть виділені й кошти на ремонт споруди.

Олексій Кучер, звертаючись до представників Харківської міської ради, зазначив, що процедуру необхідно провести якомога швидше.

“Наполегливо вас прошу, щоб ми не затягували. Поки ми будемо з’ясовувати, чия ця конструкція, вона може просто завалитися. І в нас буде та ж ситуація, що в Пісочині. Ми не хочемо замовчувати цю проблему”, – підкреслив голова обладміністрації.

Він заявив, що разом із головою “Укравтодору” готовий взяти на себе відповідальність за ремонт мосту, але зараз вирішення цього питання вимагає негайних дій саме з боку керівництва міста.

Як повідомляв Харків Times, 22 грудня губернатор області Олексій Кучер відкрив рух на відновленому пошкодженому шляхопроводі в селищі Пісочин.

Вранці 25 серпня обрушилася одна сторона мосту від ринку “Лоск” у бік селища Пісочин.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом обрушення мосту.