Екс-помічник Кучера виграв конкурс на посаду керівника апарату Харківської облдержадміністрації

У конкурсі на посаду керівника апарату Харківської облдержадміністрації переміг Леонід Шпиньов, який був помічником на громадських засадах народного депутата, а нині голови ХОДА Олексія Кучера.

Про це Харків Times дізнався з розпорядження голови Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера від 11 січня, оприлюдненого на сайті ХОДА.

“Визначити Шпиньова Леоніда Юрійовича переможцем конкурсу на зайняття вакантної посади державної служби категорій “Б” – керівника апарату обласної державної адміністрації”, – йдеться у документі.

Згідно декларації Шпиньова за 2016 рік, він працював помічником судді у Дзержинському райсуді Харкова. Шпиньов подав декларацію після звільнення у квітні 2017 року. Він задекларував дві земельних ділянки загальною площею 3 тис. кв. м у селищі Високий Харківського района Харківської області. Також у декларації вказана автівка Skoda Superb 2013 року випуску, придбана у тому ж році. Крім того, він задекларував 21,722 тис. гривень заробітної плати, отриманої за основним місцем роботи. Члени сім’ї у декларації вказані не були.

Наприкінці травня 2018 року Леонід Шпиньов був кандидатом на посаду детектива Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). У декларації кандидата на посаду він вказав в якості членів сім’ї дружину та сина. В декларації з’явилися також автівка Hyundai Elantra 2013 року випуску, придбана в тому ж році, та квартира площею 75,3 кв. м, придбана у липні 2017 року за 1155,3 тис. гривень, що належать дружині Шпиньова.

У цій декларації Шпиньов вказав 37,555 гривень заробітної плати, отриманої за основним місцем роботи – у ТОВ “СК ДМ”. Кінцевим бенефіціаром та керівником цієї компанії є Павло Павлович Довбня.

Також в декларації вказані три подарунка у грошовій формі. Два з них – 135 тис. гривень та 675 тис. гривень – Леонід Юрійович Шпиньов отримав від Юрія Володимировича Шпиньова (можливо, його батька). Також грошовий подарунок у сумі 135 тис. гривень дружина Шпиньова отримала від Брикаліна Павла Валерійовича (можливо, її батька).

Шпиньов Леонід Юрійович фігурує у реєстрі осіб, які у 2018 році склали кваліфікаційні іспити в Адвокатурі Полтавської області. За відкритими даними, він працював адвокатом в Кременчузі.

За даними ЦВК, Юрій Володимирович Шпиньов та Павло Павлович Довбня внесли до виборчого фонду кандидата в народні депутати Олексія Кучера по 100 тис. гривень.