На Салтівці пустили новий тролейбусний маршрут (доповнено)

Фото: suspilne.media

Новий тролейбусний маршрут №47, який з’єднав станцію метро “Героїв Праці” з розворотним кругом на вулиці Наталії Ужвій, почав роботу сьогодні, 13 січня.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення мера Харкова Геннадія Кернеса в Telegram.

“Тролейбусна лінія від метро Героїв Праці на Північну Салтівку сьогодні вже запрацювала. Сам проїхав по новому 47-му маршруту в новому комфортабельному тролейбусі – а на цьому маршруті всі тролейбуси нові, куплені за кредитні кошти ЄБРР”, – написав Кернес.

Довжина нового маршруту – 3,7 км, на ньому – вісім зупинок. Інтервал руху – 5 хвилин в годину пік та 7 хвилин в більш спокійний час. Тривалість поїздки від однієї кінцевої до іншої – 17 хвилин.

Для пуску нового маршруту побудували підстанцію, а по всій довжині маршруту була встановлена 221 опора для освітлення і контактної мережі.

“Як мені повідомили, в перший же день роботи нового тролейбусного маршруту з нього пішли всі маршрутники. Пішли самі, так як харків’яни в перші ж години появи нових тролейбусів, відразу ж віддали перевагу їм – і комфортніше, і дешевше, і швидше. Будемо і далі розвивати транспортну мережу Харкова. Зараз прораховуємо можливість і доцільність появи тролейбусного маршруту від метро Героїв Праці до Дружби Народів”, – повідомив Кернес.

Прес-служба міськради повідомила, що на маршруті курсують сім тролейбусів марки “Богдан Т70117”. У салоні тролейбуса – 34 сидячих, 56 стоячих місць і одне місце для людей з інвалідністю. Машини обладнані кондиціонерами, в них передбачена можливість заїзду людей з обмеженими можливостями.

Спочатку планувалося, що тролейбуси курсуватимуть з 5:30 до 23:30, але сьогодні харків’яни попросили продовжити роботу лінії до 24:00, і їх прохання врахували. “Будемо закривати останній рейс маршруту разом з метро. Ми подивимося, як маршрут працює, і проаналізуємо, чи потрібно ще щось змінити – збільшити кількість машин або змінити інтервал. Будемо збирати пропозиції від людей і покращувати інфраструктуру. Поки ми запустили лінію, і спасибі харків’янам за терпіння. Очікували до Нового року, але ми вирішили, що краще ще раз все перевірити ще раз, тому відкрили в Новий рік, але за старим календарем”, – повідомив міський голова.

Також він зазначив, що в планах міста відкрити нові тролейбусні напрямки в селища Жихар і П’ятихатки.

Як повідомляв Харків Times, на тролейбусному маршруті №47 встановлені такі пункти зупинки: “Ст. Метро “Героїв Праці” (кінцева),”Вул. Бучми”,”Вул. Ромашова”,”МЖК “Інтернаціоналіст”, “Мікрорайон “Північна-3”, “Вул. Леся Сердюка”, “Вул. Наталії Ужвій”, розворотне коло “Північна Салтівка” (кінцева).