Харківський альпініст встановив рекорд з каякінгу на вулкані

Фото: Альпоманія / Facebook

Харківський альпініст Валентин Сипавін підкорив найвищий вулкан планети Охос-дель-Саладо, розташований в Південній Америці. Під час експедиції харків’янин плавав на каяку на висоті 6377 метрів над рівнем моря.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення клубу Альпоманія у Facebook.

Зазначається, що український спортсмен став напарником австралійського мандрівника Даніеля Булла.

За інформацією клубу, український та австрійський альпіністи встановили відразу два світових рекорди Гіннеса.

“Валентин здійснив найвищий в світі каякінг в світі – на висоті 6377 м над рівнем моря. Даніель в тій самій лагуні проплив у відкритій воді”, – йдеться в повідомленні.

Валентин Сипавін – багаторазовий чемпіон України з альпінізму, віце-чемпіон світу з льодолазання, тричі підкорив Еверест.

Охос-дель-Саладо – найвищий вулкан на Землі і друга за висотою вершина Південної Америки – після гори Аконкагуа. Розташований на кордоні між Аргентиною і Чилі. Висота становить 6893 метри. На захід від вулкана і до узбережжя Тихого океану простягається пустеля Атакама. На східному схилі в кратері вулкана розташоване найвище в світі озеро на висоті 6390 метрів.

Вулкан вважається згаслим, оскільки протягом всієї історії спостережень за ним не було зареєстровано жодного виверження. Проте зрідка пасивна вулканічна діяльність все-таки спостерігалась – в 1937, 1956 і 1993 року були незначні викиди сірки і водяної пари.

Фото: Альпоманія / Facebook