На Харківщині порушник на Mitsubishi погрожував прикордонникам

Фото: dpsu.gov.ua

8 cічня водій Mitsubishi, який порушив кордон, тікав від патруля відділу «Вовчанськ» Харківського прикордонного загону. Чоловік також погрожував правоохоронцям та нецензурно лаявся на їхню адресу.

Про це  Харків Times повідомили у прес-службі Держприкордонслужби.

Прикордонники побачили позашляховик без номерних знаків, коли він їхав від російського кордону, та наказали водію зупинитися. Замість того, щоб підкоритися вимогам правоохоронцям, чоловік скоїв небезпечний для життя прикордонників маневр та почав тікати.

Правоохоронці розпочали переслідування та пошук втікача. Водночас на ділянці кордону, звідки їхав Mitsubishi, виявили сліди під’їзду автомобіля та незаконного переходу кордону людиною.

Позашляховик-втікач зупинився біля приватного будинку у місті Вовчанськ. При намаганні прикордонників пояснити правові підстави вчинення водієм – громадянином України 1993 року народження – правопорушення, він почав погрожувати прикордонникам, нецензурно лаятися та поводив себе неадекватно.

Стосовно нього оформили адмінпротоколи за злісну непокору прикордонникам та інші правопорушення прикордонного законодавства та повідомили про цей факт взаємодіючі органи.

Співробітники Національної поліції внесли за даним факто повідомлення в ЄРДР за ст. 345 ККУ «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу». Покарання за цією статтею передбачає виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомляв ХарківTimes троє чоловіків підуть під суд за погрози загону прикордонників