ЦВК затвердила план виборів на 179 окрузі на Харківщині

Фото: Подробности

Центральна виборча комісія (ЦВК) затвердила Календарний план підготовки та проведення проміжних виборів народного депутата України, які відбудуться 15 березня 2020 року в окрузі № 179 в Харківській області.

Про це Харків Times  дізнався з повідомлення на сторінці Центральної виборчої комісії у Facebook.

Згідно з планом, з 16 січня до 3 лютого включно відбуватиметься висування кандидатів у народні депутати України в одномандатному окрузі.

З 16 січня до 13 лютого кандидати в депутати подаватимуть до ЦВК документи для реєстрації, яка завершиться 18 лютого.

До 24 січня включно – утворення окружної виборчої комісії. Також до 24 січня включно – звернення до ЦВК з клопотанням про дозвіл мати офіційних спостерігачів під час виборів;

Планом передбачається, що передвиборча агітація має бути завершена о 24 годині 13 березня. Результати волевиявлення виборців мають бути встановлені до 30 березня включно.

У межі виборчого округу №179 входять місто Лозова, Зачепилівський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський та Сахновщинський райони Харківської області.

Як повідомляв ХарківTimes Центральна виборча комісія призначила на 15 березня 2020 року проміжні вибори народного депутата України в ОВО № 179 Харківської області. До того до ЦВК надійшла постанова Верховної ради України про дострокове припинення повноважень народного депутата від “Слуги народу” Олексія Кучера, який переміг на окрузі в ході дострокових виборів до Ради.

6 листопада, під час візиту до Харківської області Президент України Володимир Зеленський представив адміністративно-господарському активу області нового голову Харківської обласної державної адміністрації. Ним став народний депутат від партії “Слуга народу”, переможець позачергових парламентських виборів по мажоритарному округу №179 Олексій Кучер.