П’яний майор поліції оказав спротив патрульним поліцейським

Фото: 24 канал

Керівник одного з територіальних відділень поліції Харкова у нетверезому стані вступив у конфлікт ыз нарядом патрульної поліції.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Інцидент стався у ніч на сьогодні, 30 грудня, близько 00:45 в гаражному кооперативі на території Московського району міста.

Початково конфлікт виник між майором поліції та охороною гаражного кооперативу. На місце були викликані патрульні поліцейські.

Наряд патрульної поліції “намагався вирішити ситуацію”, проте 33-річний майор “продовжував вести себе агресивно, нецензурно лаявся й погрожував патрульним”.

“У цій ситуації вони були змушені застосувати проти майора поліції спецзасоби та засоби фізичного впливу”, – йдеться у повідомленні.

Буяна доставили до Московського райвідділу поліції. Наразі вирішується питання про кваліфікацію його дій відповідно до Кримінального кодексу.

Керівництво Головного управління Нацполіціі області усунуло майора від займаної посади керівника одного з територіальних відділень та призначило службове розслідування.

У поліції запевняють, що діям поліцейського буде дано належну правову оцінку, оскільки він “порушив принципи етичного кодексу працівника поліції – виявив грубу неповага до колег і продемонстрував нетактовну поведінку відносно громадян”. Тим більше, що у листопаді цей поліцейський вже отримав догану за порушення службової дисципліни.

Як повідомляв Харків Times, 24 грудня Військова прокуратура Київського гарнізону спільно із Теруправлінням ДБР, розташованим у м. Києві, та Державною прикордонною службою України затримали слідчого Головного управління Нацполіціі у Харківській області за несанкціоноване копіювання й збут службової інформації.