Ernest Airlines може припинити польоти з Харкова з 13 січня

Фото: Ernest Airlines/ Twitter

Авіаційна влада Італії ENAC 29 грудня оголосила про призупинення дії ліцензії лоу-коста Ernest Airlines на перевезення пасажирів та вантажів з 13 січня 2020 року.

Про це Харків Times дізнався з публікації avianews.com.

Авіаперевізнику заборонили продаж квитків, проте надали можливість виконати перельоти в піковий період перевезень в новорічні свята з метою захисту пасажирів, які вже мають куплені квитки.

У ENAC звернули увагу, що санкції по відношенню до Ernest Airlines не пов’язані з безпекою польотів, тому заборона на виконання рейсів вводиться з затримкою. Призупинення ліцензії обґрунтовується регулятором регламентом №1008 від 2008 року, який містить загальні правила надання авіаційних послуг в межах ЄС.

У ENAC додали, що якщо Ernest Airlines надасть необхідні гарантії, передбачені правилами ЄС, припинення дії ліцензії може бути скасовано.

У Ernest Airlines повідомили виданню, що зараз йде робота з Італійськими авіаційними властями та засновниками для врегулювання ситуації і відкликання рішення про призупинення ліцензії.

Лоу-кост є найбільшим гравцем на ринку перельотів між Україною та Італією. Маршрутна мережа авіакомпанії включає два напрямки з Харкова – до Риму і Мілану, чотири з Києва, чотири зі Львова і один з Одеси.

Як повідомляв Харків Times, 12 березня авіакомпанія Ernest Airlines відкрила рейси з Харкова в Рим і Мілан.