Важкі автомобілі зможуть їздити відновленим шляхопроводом на окружній не раніше 2021 року – Служба автодоріг

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

Автомобілі масою більше 20 тонн зможуть їздити відновленим шляхопроводом на Окружній дорозі не раніше 2021 року.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Служби автомобільних доріг у Харківській області.

САД повідомляє, що перед відкриттям відновлений проліт шляхопроводу випробували навантаженням, і він витримав 240 тон. Однак щоб весь міст витримував великі навантаження, потрібно в плановому режимі провести його капітальний ремонт.

“Наступного року планується виконати роботи з розроблення проектно-кошторисної документації цього шляхопроводу. А вже потім, у 2021 році провести капітальний ремонт. Після цього обмеження руху транспортних засобів, загальна маса яких перевищує 20 тон, буде відмінено”, – йдеться у повідомленні.

Дорожники оприлюднили схему проїзду для автомобілів, маса яких перевищує 20 тонн.

Мапа: kh.ukravtodor.gov.ua

Як повідомляв Харків Times , рух по мосту на окружній відновили 22 грудня. На шляхопроводі встановлено обмеження руху транспортних засобів, загальна маса яких перевищує 20 тонн.

Вранці 25 серпня обрушилася одна сторона мосту від ринку “Лоск” в бік селища Пісочин.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом обрушення мосту.

Харківська Служба автомобільних доріг повідомила, що аварійне руйнування ригеля пролітноі опори на шляхопроводі, яке виникло в результаті зміщення пролітноі конструкції внаслідок динамічного удару перевантаженої фури. Укравтодор повідомив, що згідно з експертизою ХНАДУ, проведеною у травні 2018 року, транспортна споруда (побудована у 1977 році) “кваліфікувалася як працездатна і до категорії аварійних не належала”.

Завідувач кафедри мостів, конструкцій та будівельної механіки ХНАДУ Віталій Кожушко заявив, що фахівці університету у 2018 році провели обстеження моста, що обрушився 25 серпня, і в своєму висновку відзначили наявність множинних дефектів його конструкції.