Терорист, який намагався підірвати цистерну з хлором, проведе у за ґратами п’ять років (фото)

Фото: Владислав Абдула/Facebook

Лозівський міськрайонний суд Харківської області засудив за матеріалами Служби безпеки України до п’яти років ув’язнення терориста, затриманого контррозвідкою СБУ на спробі теракту на об’єкті КП “Харківводоканал”.

Про це ХарківTimes стало відомо з повідомлення у Facebook начальника прес-центру УСБУ Харківської області Владислава Абдули.

Мешканець Краснограду був завербований Федеральною службою безпеки РФ для здійснення теракту в регіоні. За дорученням кураторів він мав привести у дію вибуховий пристрій на території комплексу водопідготовки “Дніпро” КП “Харківводоканал” у Лозівському районі.

Вибухівку потужністю 2 кг тротилу зловмисник планував закласти у безпосередній близькості до ємності із хлором, яка технологічно задіяна у системі очищення води. У ході спецоперації співробітники СБУ попередили приведення у дію вибухового пристрою та затримали зловмисника.

Суду визнав затриманого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 та ч. 1 ст. 258 Кримінального кодексу (закінчений замах на терористичний акт).

Як повідомляв Харків Times, СБУ затримала терориста, який намагався підірвати ємність з хлором “Харківводоканалу”. Якби вибух стався, Харків і Лозова залишилися б без води.

Прокуратура Харківської області на початку грудня направила до суду обвинувальний акт відносно мешканця Харківської області, який намагався вчинити вибух на комплексі водопідготовки «Дніпро» КП «Харківводоканал» (ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 258 КК України).