Кучер заявив, що він знаходиться у вакуумі

Фото: kharkivoda.gov.ua

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер сказав депутатам обласної ради, що він знаходиться у вакуумі.

Про це він заявив, виступаючи на пленарному засіданні облради, повідомив кореспондент Харків Times.

“Я просто стикнувся з тим, увійшовши у відповідний кабінет, що я знаходжусь у певному вакуумі. Я відверто про це кажу, і для мене це певний дестабілізаційний момент… Я отримую певну інформацію від працівників структурних своїх підрозділів, я отримую інформацію від деяких депутатів. Цю інформацію – з усією повагою до заступників, до усіх-усіх працівників наших – іноді передають, м’яко кажучи, неточно”, – сказав він.

Кучер наголосив, звертаючись до депутатів: “Ви – найближче до людей. Тому я зараз озвучу ті два питання, які я обговорював з кожним з вас… Перше – це питання скорочення відстані між головою Харківської обласної державної адміністрації та депутатами. Я хочу з перших вуст чути, що відбувається “на землі”, тому що ви отримуєте цю інформацію від людей. І я думаю, що ніхто інший настільки розширено не розкриє мені проблематику того, що відбувається на округах, як ви. І це для мене дуже важливо”, – сказав Кучер.

Він також сказав, що просив депутатів підтримати програму соціально-економічного розвитку області та бюджет на 2020 рік.

Відповідаючи після сесії на питання журналістів, які попросили пояснити слова про знаходження у вакуумі, Кучер сказав, що він не задоволений тим, яка інформація до нього надходить. “Зрозуміло, що я її отримую не з першоджерела. Я чому і повідомляю: в нас депутати працюють безпосередньо з людьми, тому я хочу скоротити відстань між депутатами та головою обласної державної адміністрації, щоби отримувати інформацію з перших вуст. Це дуже важливо… У всіх є професійна деформація. Це не тому, що погано або чудово вони виконують свої обов’язки, а так воно є. Коли ти прибуваєш на місце, ти зовсім по-іншому сприймаєш те, що відбувається на місці. А щодо вакууму – це таке внутрішнє відчуття, що ти знаходишся в кабінеті, в тебе велика кількість структурних підрозділів, там щось відбувається, тобі приносить одна людина звідти інформацію, ти не знаєш насправді – що, як… Я хочу особисто відвідувати певні структурні підрозділи, щоб бачити, що взагалі там люди роблять”, – сказав Кучер.

Він зазначив також, що є підрозділи, в яких працюють 40-60 людей. “Скорочення точно будуть. Ще ми розбираємось з кадровою політикою, я найближчим часом повідомлю про це”, – зазначив Кучер.

Голова ОДА також повідомив, що розглядає кандидатури на посади своїх заступників, і пообіцяв найближчим часом розповісти про них.