Екс-заступник губернатора Бабічев переїде в кабінет навпроти

Фото: kharkivoda.gov.ua

Колишній заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Бабічев збирається зайняти пост проректора Харківського національного університету ім. В. Каразіна.

Про це Харків Times дізнався з декларації Бабічева як кандидата на посаду, яку опублікувано в реєстрі НАЗК.

Бабичев задекларував квартиру в Харкові площею 26,1 кв. м. Згідно з декларацією, автомобіля у нього немає.

У 2019 Бабичев заробив 234,892 тис. гривень в Харківській облдержадміністрації, 8,136 тис. гривень за сумісництвом в ХНУ ім. Каразіна (як доцента кафедри управління та адміністрування Навчально-наукового інституту “Каразінська школа бізнесу”), і отримав 28,134 тис. грн. у вигляді відсотків за вкладами в “Приватбанку”.

Бабичев задекларував готівкою 12 тис. Доларів, 3 тис. Євро і 40 тис. Грн., На банківському рахунку – 390,037 тис. Грн.

Колишній обласний чиновник повернеться в стіни своєї alma mater – в 2002 році він закінчив з червоним дипломом механіко-математичний факультет університету. З 2003 по 2005 рр. навчався в Харківському національному економічному університеті, де отримав спеціальність “магістр державної служби”. З 2001 року працював у відділі вищої освіти в Головному управлінні освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, з 2005 р – помічником заступника голови облдержадміністрації, в 2009 – 2010 рр. був начальником управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, з квітня 2014 року – директором департаменту освіти і науки ХОДА.

8 грудня 2016 року тодішня голова облдержадміністрації Юлія Світлична призначила Бабічева своїм заступником – керівником апарату ХОДА. На цій посаді Бабичев займався питаннями науки і освіти, фізичної культури та спорту, культури і туризму, релігій і церкви, сфери запобігання дитячій безпритульності, насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та гендерної політики.

Раніше ЗМІ писали з посиланням на самого Бабічева, що він буде працювати проректором з науково-педагогічної роботи.