Правоохоронці провели обшук у першого заступника голови Харківської облради Коваленко

Фото: oblrada.kharkov.ua

Співробітники поліції 3 грудня провели обшук вдома у першого заступника голови Харківської обласної ради Віктора Коваленко.

Цю інформацію Харків Times повідомило джерело в правоохоронних органах. Пізніше сам Коваленко підтвердив виданню факт проведення обшуку і прокоментував ситуацію.

За його словами, обшук проводився у кримінальному провадженні, відритому в 26 листопада по ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Коваленко інкримінують порушення при оплаті ремонтних робіт в його дачному будинку. Сам він каже, що наймав підрядника, сам платив йому з власних коштів і ніяких порушень при цьому не здійснював. І сам будинок, і грошові кошти вказані в його декларації. “Це абсолютно надумана ситуація. У мене немає бізнесу, треба ж до чогось причепитися – ну ось і знайшли такий привід”, – сказав Коваленко.

Він зазначив, що передав працівникам поліції документи на квартиру, дачу і земельну ділянку, що їх цікавили.

На думку Коваленко, відкриття цього провадження та обшук є спробою політичного тиску.

“Я розцінюю це як політичний тиск перед сесією, однозначно. Я вважаю, що він пов’язаний з моєю конструктивною професійною позицією, яку я висловлював на комісіях облради, що треба доопрацювати програму соцекономрозвитку області. За 25 років бездоганної державної служби зі мною таке вперше відбувається, я обурений”, – сказав він. Коваленко заявив, що має намір звертатися в міжнародні юридичні інституції та правоохоронні органи, щоб відстояти свою честь.