Під Харковом знайшли 100 кг бомбу (фото)

Фото: kh.dsns.gov.ua

26 листопада піротехнічна група аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС в Харківській області провела розмінування великого боєприпасу в селі Утківка Харківського району Харківської області. Ним виявилася авіаційна фугасна бомба часів Другої світової війни вагою в 100 кг ФАБ-100.

Про це дізнався ХарківTimes з повідомлення прес-служби ДСНС в Харківській області.

Про знахідку 25 листопада місцевим властям повідомив житель даного села, який знайшов бомбу під час прогулянки з собакою. Земля навколо бомби була розкопана, ймовірно людьми, які шукали металобрухт (так званими «чорними археологами»).

Фото: kh.dsns.gov.ua

Про небезпечну знахідку рятувальникам та в поліцію повідомила голова сільради. Правоохоронці, які прибули на місце, провели ідентифікацію потенційного вибухонебезпечного предмета, обмежили доступ до нього і взяли під охорону. Бомба знаходилася на досить великій відстані від будівель, в яких живуть або працюють люди. Тому загрози для людей і споруд не було.

На наступний день піротехніки вилучили бомбу із землі і знешкодили її на спеціальному підривному майданчику шляхом підриву. Потім вони обстежили прилеглу територію за допомогою металошукача та інших небезпечних предметів не виявили.

Фото: kh.dsns.gov.ua

Загалом піротехніки ДСНС в Харківській області за минулу добу знешкодили дев’ять застарілих боєприпасів. Крім бомби, були ліквідовані ще чотири мінометні міни та стільки ж артилерійських снарядів. Постраждалих немає.

Як повідомляв Харків Times, в жовтні цього року піротехніки дістали з дна Сіверського Дінця боєприпаси часів минулої війни (фото)