У Змиїві сім’я заразилася сальмонельозом через вживання страв домашнього приготування

Фото: Українські Новини

У Зміиїві госпіталізували сім’ю з захворюванням на сальмонельоз.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення Харківського обласного лабораторного центру.

Як повідомляється, у м. Зміїв зареєстровано сімейне вогнище сальмонельозної інфекції (троє дорослих та одна дитина). Всі захворілі госпіталізовані до інфекційного відділення Комунального некомерційного підприємства «Слобожанська районна лікарня» Зміївської районної ради Харківської області, де і перебувають на поточний час. Стан хворих задовільний.

При епідеміологічному розслідуванні встановлено, що захворілі проживають у приватному будинку, пов‛язують своє захворювання з вживанням страв домашнього приготування. Санітарно-гігієнічний стан приміщень та умови для приготування, зберігання харчових продуктів, готових страв вкрай незадовільні.

При лабораторному обстеженні у одного хворого виявлено збудник інфекції (Salmonella гр.D Enteritidis). Трьом хворим діагноз встановлено клінічно та епідеміологічно.

Фахівцями Зміївської міськміжрайонної філії проведено комплекс протиепідемічних заходів.

За результатами лабораторних досліджень у змивах з об’єктів зовнішнього середовища виявлені бактерії групи кишкової палички (Е. coli) та Salmonella гр.D Enteritidis, що підтверджує ймовірність інфікування хворих у домашніх умовах.