Повідомлення про минування 285 об’єктів у Харкові виявилося неправдивим

Фото: ХарківTimes

Повідомлення про минування 285 об’єктів у Харкові, що надійшло від аноніма на електронну пошту поліції ввечері 18 листопада, виявилося неправдивим.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

За адресами виїжджали слідчо-оперативні групи, фахівці вибухотехнічного управління ГУНП в Харківській області та працівники територіальних підрозділів поліції.

Загалом правоохоронці оглянули 285 об’єктів – житлові будинки, заклади охорони здоров’я (серед яких кілька пологових будинки), торгові центри, дошкільні навчальні заклади та готелі. Під час оглядів місць подій та прилеглих територій вибухових пристроїв або вибухонебезпечних речовин не виявлено. Підчас перевірки евакуювали 827 осіб. Огляд тривав до 23:50. Жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин правоохоронці не виявили.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.