За перевезення дітей без автокрісла на порушників тепер чекає штраф

Сьогодні, 29 жовтня, Верховна Рада прийняла Закон про внесення змін до Кодексу України про адміністративні порушення, що передбачає штрафи для водіїв, які порушують правила перевезення дітей.

Про це Харків Times стало відомо з тексту рішення ВР.

Забороняється перевозити дітей у віці до 12 років і зростом до 145 см в автівці без використання спеціальних пристосувань, що дозволяють пристебнути дитину поясами безпеки. Така норма існувала й раніше, але її порушення не тягло за собою штрафу.

Відтепер за первинне порушення доведеться заплатити 510 гривень (30 неоподатковуваних мінімумів), а за повторне – вже 850 гривень.

Закон підтримали всі фракції, за нього проголосували 332 народних депутата. Закон прийнятий у другому читанні.

Згідно зі статистикою МОЗ, кожен десятий, травмований у ДТП, – дитина. Дослідження показали, що звичайні автомобільні сидіння та пояса безпеки не гарантують захист пасажира, зріст якого менше 135 сантиметрів.

Як повідомляв Харків Times, 17 жовтня Верховна Рада прийняла Закон “Про внесення змін до Закону України “Про попередження корупції” щодо викривачів корупції”. За ухвалення відповідного рішення проголосували 252 народних депутата.