Кабмін погодив призначення декана ХНУВС Синєгубова головою Полтавської ОДА

Кабінет міністрів 28 жовтня погодив призначення на пост голови Полтавської обласної державної адміністрації декана факультету Харківського національного університету внутрішніх справ Олега Синєгубова.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Урядового порталу.

За даними сайту Університету, 36-річний Олег Синєгубов є доктором юридичних наук, доцентом, завідувачем факультетом №6 (права і масових комунікацій) цього вузу.

З липня 2004 року по травень 2005 року – слідчий слідчого відділення УМВС України на Південній залізниці; з травня 2005 по грудень 2007 року – ад’юнкт Харківського національного університету внутрішніх справ; з січня 2008 року по липень 2008 року – слідчий слідчого відділення Лінійного відділу міліції на станція “Основа”; з серпня 2008 по березень 2009 року – старший викладач кафедри цивільно-правових дисциплін ННІ права, економіки та соціології ХНУВС; з березня 2009 року по липень 2011 року – доцент тієї ж кафедри; з липня 2011 року по листопад 2015 року – заступник декана з навчально-методичної роботи ННІ права та масових комунікацій ХНУВС; з листопада 2015 року по теперішній час – декан факультету.

Науковим консультантом перспективного вченого-правника був сам Академік Національної академії правових наук України, професор, доктор юридичних наук та просто дуже авторитетна у Харкові людина Олександр Маркович Бандурка. У 2008 році Синєгубов захистив кандидатську дисертацію на тему “Цивільно-правовий захист честі, гідності та ділової репутації працівників міліції”, у 2016 році – докторську дисертацію на тему “Здійснення особистих немайнових прав фізичних осіб, що не досягли повноліття”.

У вересні 2018 року Синєгубов претендував на посаду судді Вищого антикорупційного суду України, про що свідчить подана ним декларація, але не пройшов за конкурсом. Згідно з декларацією про доходи за 2017 рік (декларація за 2018 рік у реєстрі відсутня), потенційний глава ОДА є власником чотирьох квартир. При цьому три з них декан вузу купив в 2017 році на загальну суму 634 тисячі гривень, а ще однією володіє разом зі своїми батьками. У його дружини є власна квартира в Харкові площею 156,5 кв. м, та два паркомісця. Синєгубов володіє автомобілем Skoda Superb, 2007 р.в., його дружина – автомобілем Porsche Cayenne, 2010 р.в.

Синєгубов задекларував 242,166 тис. грн. заробітної плати в ХНУВС, а також 75 тис. грн дивідендів і 31 грн банківських відсотків. Про доходи дружини в декларації не повідомляється. Подружжя має по 20 тис. доларів готівкою.

Олег Синєгубов також є власником ТОВ “Насіння Слобожанщини” та ТОВ “Синєгубов, Соболєв та партнери”.

Згідно з даними сайту ЦВК, під час позачергових виборів до Верховної Ради в 2019 році Олег Синєгубов був довіреною особою кандидата в народні депутати від партії “Слуга народу” по виборчому округу №180 Олексія Красова.

Як повідомляв Харків Times , новим головою Київської державної обласної адміністрації став 42-річний Олексій Чернишов – керуючий партнер і акціонер концерну “АВЕК” Олександра Фельдмана.