У селищі Мала Данилівка горів двоповерховий приватний котедж

Фото: Х Харьков / Telegram

На номер “101” 10 жовтня о 17:26 надійшло повідомлення про пожежу у приватному двоповерховому житловому будинку на вул. Сіренєвій, 7 у селищі Мала Данилівка Дергачівського району області.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

До місця події вирушили два оперативні відділення. На момент прибуття рятувальників стало відомо, що вогонь встиг охопити дах будинку та горищне приміщення другого поверху на загальній площі 100 кв.м. Також поруч з будинком палала повністю господарча споруда площею 16 кв. м. Як було згодом встановлено, пожежа виникла саме в цій споруді і потім перекинулась на житловий будинок.

Намагаючись загасити вогонь, отримав отруєння чадним газом молодий чоловік, 1999 року народження. Його госпіталізували до токсикологічного відділення 2-ї Харківської клінічної лікарні.

“Зважаючи на масштабність пожежі, керівник гасіння пожежі викликав додаткові сили та засоби. Була організована розвідка пожежі, яка встановила, що інших людей всередині палаючого будинку не було”,- йдеться у повідомленні

Загалом на місці події працювали близько 45 рятувальників, сім пожежних автоцистерн, автомобіль газодимозахисної служби, автодрабина, штаб пожежогасіння та навчальний підрозділ Національного університету цивільного захисту України. На гасіння вогню вогнеборцями подано шість пожежних стволів.

О 19:54 відбулась локалізація вогню. О 21:15 пожежу повністю приборкали. Внутрішні житлові приміщення котеджу не постраждали, дві третини даху також були врятовані.

Причина виникнення загоряння з’ясовується.