Рябошапка призначив прокурором Харківської області Фільчакова (доповнюється)

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка 30 вересня підписав наказ про призначення Олександра Фільчакова на посаду прокурора Харківської області.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Генеральної прокуратури України.

До призначення Фільчаков займав пост керівника Харківської місцевої прокуратури №2.

Фільчаков народився 20 квітня 1979 року в Харкові. У 2001 році закінчив Національну юридичну академію імені Ярослава Мудрого за спеціальністю “правознавство”, у 2005 – Національний аерокосмічний університет ім. Н.Є. Жуковського “Харківський авіаційний інститут” за спеціальністю “фінанси”.

З вересня 2010 року Фільчаков працює керівником прокуратури Дергачівського району Харківської області, з листопада 2014 року – керівником прокуратури Київського району. 30 січня 2017 року наказом генерального прокурора України, Фільчаков був призначений начальником Харківської прокуратури №2.

Згідно декларації Фільчакова за 2018 рік, він з липня 2009 року користується “у зв’язку з реєстрацією місця проживання” кімнатою площею 18 кв. м у Харківській державній зооветеринарній академії. Також йому належить земельна ділянка у Солоницівці Дергачівського району площею 1,2 тис. кв. м.

Як часто буває у правоохоронців та держслужбовців, вся інша задекларована нерухомість належить рідним прокурора.

Дружина прокурора Юлія Фільчакова з червня 2011 року володіє квартирою у Харкові площею 144 кв. м. Її вартість на момент здобуття складає, згідно декларації, 490 тис. гривень, або, за курсом НБУ на день придбання – близько 61,5 тис. доларів.

Мати прокурора Ганна Фільчакова володіє земельною ділянкою площою 737 кв. м та будинком площею 211 кв. м у Харкові. Видання “Просуд” повідомляло, що пані Ганна отримала будинок на підставі договору дарування у 2013 році, та опублікувало фото будинку.

Фото: prosud.info

Згідно декларації, в прокурора автівки не має. Його батько, Василь Фільчаков, має BMW X5 2010 року випуску, дружина – BMW X5 2012 року випуску.

Як повідомляв Харків Times, прокурор Харківської області Юрій Данильченко написав заяву на звільнення з посади та з органів прокуратури України. Можливо, він був змушений подати заяву про звільнення