У Харкові майже на чверть знизилася перевезення пасажирів автобусами

Фото: Константин Марков / gortransport.kharkov.ua

Перевезення пасажирів автобусами в Харкові в першому півріччі знизилася по відношенню до того ж періоду минулого року на 6,7 млн. людей, або на 22%.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

Директор Департаменту інфраструктури Сергій Дульфан повідомив 30 вересня на засіданні постійної комісії з питань транспорту, зв’язку та екології міськради, що в першому півріччі 2019 року автобуси міських маршрутів перевезли 23,7 млн пасажирів, з них 14,7 млн – платних. Водночас, за його словами, за аналогічний період 2018 року було перевезено 30,4 млн пасажирів, з яких за проїзд заплатили 18,2 млн.

“Спостерігається стійке зниження обсягу перевезень. При цьому близько третини пасажирів перевозиться безоплатно”, – зазначив директор департаменту.

У Харкові працюють 152 автобусних маршрути, на які виходить 830 одиниць рухомого складу. Маршрути обслуговують 13 підприємств-перевізників.

Втім, за даними Головного управління статистики у Харківській області, пасажиропотік у тролейбусах та трамваях впав ще більше. Тролейбусами за перше півріччя скористалися 53,8 млн. пасажирів (менше на 23,5%), трамваями – 45,9 млн. пасажирів (менше на 24,4%). Значно менше падіння перевезень у Харківському метрополітені – ним перевезено 107,2 млн. пасажирів, що тільки на 3% менше від обсягу січня-червня 2018 року.