Слон у місті – загроза або курйоз?

Фото: ХарківTimes

У соцмережах з’явилося зняте ще минулого тижня відео, на якому фігурує слон, який прогулюється біля дитячого садка.

Кореспондент Харків Times з’ясував, чи було це небезпечно для дітей і як потрапив слон до дитсадівського паркану.

На відео, що широко поширився сьогодні у соцмережах і ЗМІ, слон бродить неподалік від паркану дитячого садка № 253. Дитсадок розташований поруч із Харківським цирком. Як виявилося, завідуюча цього дошкільного закладу Віра Кулієва не бачить небезпеки у такому сусідстві, хоча й визнає, що паркан, який відділяє садок від двору цирку, дещо кволий.

“Цей паркан – від 63-го року. Ми частково вже замінили його і, думаю, як тільки в бюджеті з’являться гроші, вони нам його також замінять”, – говорить вона.

За словами Кулієвої, сусідство цирку її не лякає, садок старший від цирку, але з моменту появи такого сусіда ніколи нічого небезпечного не траплялося.

Генеральний директор Харківського державного цирку Олексій Житницький теж не схвильований прогулянками 44-річної слонихи Тіч.

“Вона довго їхала до нас з Білорусі, тому ми випустили її погуляти у господарських дворах цирку під наглядом дресирувальника”, – говорить Житницький.

За його словами, слониха дисциплінована й неагресивна, німецький дресирувальник Кристіан Гартнер прекрасно її контролює. У цирку вольєр Тіч від іншої території відділений лише натягнутою мотузкою.

Фото: ХарківTimes

Крістіан Гартнер розповідає, що Тіч – індійська слониха. Їй необхідно бачити навколишнє середовище та звикати до нього як раз для того, щоб тварина не нервувала та не поводилася неадекватно.

“Вона дуже гарна, дуже розумна слониха і дуже любить дітей!” – запевняє Гартнер.

Як повідомляв Харків Times, з “Фельдман екопарка” вранці 18 серпня втекла зебра, яку шукали за допомогою волонтерів, коней, тепловізора та квадракоптера.