Пожежний врятував двох людей із задимленої палаючої квартири

Фото: kh.dsns.gov.ua

Вчора, 21 вересня, сталася пожежа у дев’ятиповерховому житловому будинку по вул. Героїв праці, 12-а. Виклик на номер “101” надійшов о 14:47.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

Ще не встигли ще на місце події під’їхати два оперативних підрозділи 18-ї та 22-ї Державних пожежних частин, як дим, що валить з квартири на першому поверсі, побачив з власного вікна командир відділення 27-ї частини ДСНС сержант Олексій Моргун. Не роздумуючи, він кинувся до палаючого будинку на допомогу людям.

На цей час 30-річний мешканець палаючої квартири вже встиг через вікно передати людям, які знаходилися поруч, чотирирічну донечку та знову зник у диму, щоб спробувати врятувати свого літнього тестя.

“Оцінивши небезпеку обом людям, рятувальник, ризикуючи життям, потрапив через вікно до квартири, зачинив двері палаючої кімнати, щоб уповільнити розповсюдження полум’я, відшукав чоловіків і направив їх до виходу”, – йдеться у повідомленні.

Якраз у цю мить прибули пожежники й продовжили евакуацію людей. Завдяки оперативним діям сержанта Моргуна та інших рятувальників чоловіки були врятовані й навіть не постраждали.

Фото: kh.dsns.gov.ua

О 15:09 пожежу було локалізовано, а о 16:13 – повністю ліквідовано. Вогонь знищив домашні речі на площі 20 кв. метрів. Причини виникнення пожежі та завдані нею збитки наразі встановлюються.

Як повідомляв Харків Times, ввечері 12 вересня, рятувальники ДСНС врятували дев’ятирічного хлопчика з палаючої квартири у Московському районі міста.