Апеляційний суд підтвердив поновлення на посаді борця з корупцією

Харківський апеляційний суд підтвердив рішення Фрунзенського районного суду Харкова про поновлення на посаді директора структурного підрозділу “Навчально-науковий інститут стоматології Харківської медичної академії післядипломної освіти”. Скаргу до суду подавали представники відповідача, скориставшись неточною назвою посади позивача.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення прес-служби суду.

Відновлений на посаді директора Елгуджа Діасамідзе став першим харків’янином, який отримав статус “викривача корупції”, введений у рамках Закону “Про запобігання корупції”. У травні він виграв суд у Харківської медичної академії післядипломної освіти (ХМАПО), проте, скориставшись неправильним формулюванням у рішенні суду, представник відповідача подав апеляційну скаргу.

“Представник відповідача у своїх доводах просив скасувати рішення районного суду, вважаючи незаконним поновлення позивача на посаді директора Навчально-наукового інституту стоматології та щелепно-лицевої хірургії Харківської медичної академії післядипломної освіти, зазначаючи, що такої установи ніколи не існувало, а тому і відсутні підстави для поновлення позивача”, – йдеться у повідомленні прес-служби.

Колегія суддів Харківського апеляційного суду визнала за необхідне змінити рішення районного суду в частині назви структурного підрозділу, прибравши з нього формулювання “і щелепно-лицевої хірургії”, яка дійсно відсутня в назві установи.

В іншому ж рішення Фрунзенського районного суду від 29 травня залишилося незмінним.

Як повідомляв Харків Times, Елгуджа Діасамідзе три роки добивався відкриття кримінальних проваджень за фактами діяльності керівництва Харківської медичної академії післядипломної освіти. При цьому його звільнили з роботи й закрили самий підрозділ, в якому він був директором. Діасамідзе офіційно отримав у Національному агентстві по запобіганню корупції новий для українського законодавства статус викривача корупції.

У травні суд прийняв рішення поновити на посаді професора Харківської медичної академії післядипломної освіти (ХМАПО) Елгуджі Діасамідзе, який був незаконно звільнений через те, що викрив корупцію в установі. Також суд постановив виплатити йому компенсацію.