Харківські контррозвідники затримала інформаторку терористичної організації “ЛНР”

Фото: Владислав Абдула/Facebook

Контррозвідники Управління Служби безпеки України у Харківській області затримали мешканку Луганщини, яка передавала розвідувальну інформацію російсько-терористичним збройним формуванням.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Facebook начальника прес-центру УСБУ Харківської області Владислава Абдули.

Оперативники спецслужби встановили, що жінка була завербована бойовиками наприкінці минулого року під час відвідування тимчасово окупованих територій з особистих справ. З того часу вона підтримувала контакти з представником фейкової контррозвідки так званого “МДБ “ЛНР”.

Слідчі СБУ задокументували, що інформаторка збирала та за допомогою засобів електронного зв’язку повідомляла терористам відомості про підрозділи Збройних Сил України, що задіяні у проведенні операції Об’єднаних сил, їх чисельність, особовий склад, озброєння, дислокацію, організацію охорони. “Для конспірації жінка “щиро” допомагала військовим у побутових питаннях, пропонуючи, зокрема, домашні продукти”, – йдеться у повідомленні.

Зібрані інформаторкою дані використовувалися російськими найманцями для планування військових дій проти Збройних Сил України та здійснення диверсійних актів на підконтрольній українській владі території Луганщини.

Співробітники СБУ затримали спільницю терористів у безпосередній близькості до районів ведення бойових дій на території Луганщини під час спроби передачі інформації незаконним збройним формуванням, що контролюються Російською Федерацією. Наразі слідчі Управління СБУ в Харківській області повідомили затриманій громадянці про підозру у сприянні діяльності терористичній організації, тобто вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання стосовно неї судом запобіжного заходу.

Контррозвідники Служби також встановили особу представника так званого “МДБ ЛНР”, який завербував луганчанку. Його участь у діяльності терористичної організації документується у межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Операція з викриття та затримання зловмисниці відбувалася під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.