Харків приймає Бієнале молодого мистецтва, у відкритті взяла участь Світлична

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Харкові 17 вересня стартувало друге Бієнале молодого мистецтва.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Відкриваючи захід, глава ХОДА Юлія Світлична привітала всіх його учасників та гостей на Харківщині.

“Сьогодні в нас нетривіальна подія. Ми відкриваємо модернову виставку молодого мистецтва. І дуже приємно, що для цього було обрано саме Харківщину, – сказала Світлична. – Сьогодні багато молоді зібралося на цьому імпровізованому майданчику. Я дуже сподіваюся, що ті ідеї, які ви побачите, ті роботи, які будуть представлені, надихнуть вас на нові звершення, дадуть вам впевненості в собі та мотивуватимуть на перемоги. Сьогодні в Україні відзначається День рятівника, і, мабуть, це символічно, тому що мистецтво завжди рятує душу людини”.

Світлична подякувала організаторам Бієнале, Міністерству культури, молоді та спорту України, журі та всім учасникам заходу й побажала всім здоров’я, сил та натхнення.

Слова подяки всім, хто допоміг у проведенні Бієнале, висловила й директорка Харківської муніципальної галереї Тетяна Тумасян.

“Більше року роботи, 45 проєктів, 16 локацій, 61 партнерська організація. Сьогодні хочеться сказати спасибі всім, не називаючи вже ні прізвищ, ні організацій, тому що перерахувати всіх просто неможливо”, – сказала вона.

Тема Бієнале цьогоріч звучить як “Здається, я заходжу в наш сад”, і сама карта Бієнале є метафорою ботанічного саду та запрошенням у мандрівку Харковом. Участь у заході беруть художники й художниці з усієї України. Заплановано понад 50 подій на 16-ти локаціях у місті.

У день відкриття основними виставковими просторами стали два поверхи в історичному корпусі готелю “Харків” та ЦСМ “ЄрміловЦентр” – для публіки їх відкрили з 18:00.

Далі експозиція в готелі “Харків” працюватиме з 11:00 до 20:00 щоденно. Тут будуть представлені 28 проектів із основної програми. Вхід – через арку за міським кафе “Харьок” з вулиці Тринклера.

ЦСМ “ЄрміловЦентр”, де представлені ще 11 проектів, працюватиме традиційно щодня, крім понеділка, з 12:00 до 20:00.

Також проекти з основної програми можна буде побачити: у 5 під’їзді Держпрому (11:00 – 20:00 щоденно, неділя – вихідний), ботсаду ХНУ ім. Каразіна (Клочківська, 52, будні – 9:00 – 18:00, неділя – 12:00 – 18:00, субота – вихідний), обсерваторії НДІ астрономії ХНУ ім. В.Н. Каразіна (9:00 – 18:00, субота – 14:00 – 18:00, неділя – вихідний) та у сквері біля Харківської школи архітектури (вул. Конторська, 5).

Повний розклад подій Бієнале – тут.