У міськраді пояснили причину скасування та зміни маршрутів кількох трамваїв

Влада міста проводить масштабну реконструкцію трамвайного полотна на перехресті вулиць Плеханівської та Польової. Вже виконано демонтаж старих шляхів і дорожнього покриття й навіть побудована зливова каналізація.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення прес-служби Харківської міської ради.

“Головна проблема на цій ділянці полягала в тому, що дорога була завалена, трамвайні колії весь час перебували у воді. Тому на першому етапі ми побудували зливову каналізацію для відведення вод. І згодом тут з’явиться нове сучасне перехрестя”, – обіцяє директор Департаменту інфраструктури Сергій Дульфан.

Як повідомив головний інженер фірми-підрядника Дмитро Толмачов, на об’єкті щодня працюють кілька бригад, які виконують роботи з цементування основи трамвайних колій і прокладання опорних елементів, які слугуватимуть каркасом для рейок.

“Ми будуємо переїзд із застосуванням безбаластної технології, тобто монтуємо масивне залізобетонне підгрунтя з можливістю скріплення рейки пружинного типу. Це дозволить збільшити термін експлуатації перехрестя”, – розповів Толмачов.

Однак, і після відкриття цього перехрестя харків’янам розслаблятися не слід – після завершення робіт на Польовій бригади шляховиків розпочнуть реконструкцію трамвайної колії на Балашовському шляхопроводі. Отже, всі трамвайні маршрути, пов’язані з вул. Плеханівською, або залишаться зміненими, або не курсуватимуть.

Як повідомляв Харків Times, трамваї №5, 6, 8, 27 знову не ходитимуть до центру, а змінять свої маршрути у зв’язку з ремонтом трамвайних колій на перехресті вул. Плеханівська – вул. Польова та ремонтом інженерних мереж на перехресті пр. Московський – вул. Кооперативна – Харківська набережна.