Марш KharkivPride на пл. Свободи проходить без прямих зіткнень

Фото: ХарківTimes

Близько 13:30 на площі Свободи поруч із проведенням маршу рівності KharkivPride з’явилися учасники акції “за традиційні сімейні цінності”. У зіткнення з учасниками маршу рівності вони не вступають.

Про це повідомляють кореспонденти Харків Times з місця подій.

Як заявив журналістам заступник керівника військово-патріотичної організації “Фрайкор” Богдан Войцеховський, противники маршу KharkivPride “забезпечили собі юридичне право перебувати по всьому маршруту умовного проходження” маршу рівності, заявивши про проведення декількох акцій на площі та вздовж вул. Сумської.

“Ми не бажаємо, щоб ці люди виносили свої сексуальні уподобання на публічний простір”, – завив Войцеховський.

Фото: ХарківTimes

Однак, ніяких прямих зіткнень поки не зафіксовано. За оцінкою одного з учасників протесту проти проведення KharkivPride, поліцейських у місці проведення акцій “більше півтори тисячі”.

“Об’єктивно ми не зможемо з ними увійти у протистояння”, – сказав він.

Група харківських зоозахисників, що також вийшла сьогодні на площу зі своєю акцією, зустрілася з учасниками маршу KharkivPride, у конфлікт не вступала та, запропонувавши розвести акції, відійшла до скляного входу в метро “Університет”.

Фото: ХарківTimes

На акції “на захист сімейних цінностей” заявили, що “більшість людей проти” проведення прайду, але мовчить, а тому учасники цієї акції “взяли на себе цей тягар за всіх, за все суспільство”.

Фото: ХарківTimes

” Нашому суспільству насильницьким чином намагаються нав’язати ненормальні, неприродні, протиприродні антицінності”, – заявив на площі один із захисників сімейних цінностей.

Близько 14:00 з лав протестувальників, відокремлених від учасників маршу KharkivPride кордоном поліції, у бік маршу полетіли яйця, втім, не досягли мети.

Як повідомляв Харків Times, Харківська міська рада передумала звертатися до суду із проханням про заборону проведення маршу KharkivPride, а також всіх інших акцій, запланованих на пл. Свободи 15 вересня.

Фото: Марш рівності KharkivPride на площі Свободи в Харкові