У Харкові втретє відбудеться кінофорум Kharkiv MeetDocs

З 25 по 29 вересня у Харкові втретє відбудеться найбільший кінофорум Східної України Kharkiv MeetDocs Eastern Ukrainian Film Festival. У 2019-му головною темою кінофестивалю стане незалежна журналістика та громадський активізм.

Вперше в рамках Kharkiv MeetDocs відбудеться конкурс дитячого та підліткового відео на соціально-важливі теми та воркшопи для школярів.

Kharkiv Meet Docs EUFF – це фестиваль фільмів, спеціальних заходів та документів, які висвітлюють культуру і побут східних областей України, а також теми і проблеми, що хвилюють увесь світ. До Першої столиці на фестиваль приїдуть провідні кінематографісти Європи.

Kharkiv MeetDocs EUFF – це також майстер-класи та круглі столи за участі фахівців з усього світу, 24 повнометражні фільми, 30 короткометражних стрічок та три ретроспективи українських майстрів документалістики.

У 2019-му фестиваль складатиметься з 6 блоків:

  • Meet Docs – повнометражні документальні фільми, що викликали найбільший резонанс у суспільстві протягом останнього року;
  • Meet Non Docs – найгучніші художні українські фільми, що мали прем’єри на найбільших світових кінофестивалях та взірці найкращих висловів у світовому кінематографі за останній рік;
  • Meet Kids – конкурс відеороліків, які зняли діти та підлітки віком від 7 до 16 років. Ми заохочуємо наймолодших бути соціально активними, адже пріоритетні теми відео – екологія, благодійна діяльність, захист тварин, толерантність тощо;
  • Бардак – фестиваль незалежного короткометражного українського кіно. В цьому році “Бардак” стає повноцінною частиною Kharkiv MeetDocs. В рамках конкурсу буде показано 30 стрічок;
  • Meet Retrospektive – ретроспективи фільмів від видатних майстрів української документалістики;
  • Meet Film Industry -потужна індустрійна платформа для кінематографістів Східної України. Пітчинг документальних кінопроектів, якому передує триденний воркшоп для учасників. Також, на фестивалі проходитиме ціла низка майстер-класів та панельних дискусій.

Умови участі у конкурсі Meet Kids:

  • Відеоролик має бути знятий особисто дитиною або групою дітей на камеру або мобільний телефон. Ролики, зняті батьками або іншими особами віком більше 16 років не можуть брати участь у конкурсі;
  • Відеоролик має бути зроблений не раніше 1 липня 2018 року на час подання роботи на конкурс;
  • Хронометраж відеоролику – до 7 хвилин. Роботи тривалістю понад 7 хвилин до участі у конкурсі не приймаються.

Як взяти участь у конкурсі:

  • Заповнити заявку на участь у конкурсі дитячого відео MEETKIDS;
  • Ролики, відібрані до участі у конкурсі, будуть доступні на сайті фестивалю із 20 вересня;
  • Переможця буде обрано шляхом глядацького голосування. Кожен глядач має лише один голос і може обрати лише один ролик. Голосування проходитиме із 20 по 28 вересня;
  • Найкращий дитячий відеоролик конкурсу MEETKIDS буде оголошено 29 вересня.

Приймання заявок на участь у пітчингу Міжнародного кінофестивалю Kharkiv Meet Docs EUFF відкрите із 27 травня по 15 вересня 2019р.

У конкурсі можуть взяти участь повнометражні документальні проекти на теми, що висвітлюють культуру та проблеми східних областей України.

Відібрані роботи та їх представники візьмуть участь у триденному підготовчому воркшоп. В останній день фестивалю учасники конкурсу представлять свої проекти публіці, серед якої будуть присутні представники українського та міжнародного кіновиробництва. Переможця конкурсу визначить високопрофесійне журі, яке вручить переможцю приз.

Для того, щоб подати свій проект і стати учасником третього кінофестивалю Kharkiv Meet Docs EUFF, вам потрібно заповнити аплікаційну форму.