У Харкові поліцейські попередили напад на сім’ю бізнесменів

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові бійці батальйону поліції особливого призначення 5 вересня попередили напад на сім’ю бізнесменів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Поліцейські забезпечували охорону родини підприємців. “Вони є потерпілими в кримінальному провадженні про вимагання. Оскільки під час розслідування зібрано докази про реальну загрозу життю та здоров’ю подружжя, то, згідно із законом, їм надали державну охорону”, – йдеться у повідомленні.

5 вересня, коли сім’я збиралася на роботу, поблизу будинку на них чекала група агресивно налаштованих чоловіків. Останні спробували прорватися до подружжя повз правоохоронців нібито для вирішення якихось “справ”. Правоохоронці їх не пустили, і тоді зловмисники почали погрожувати співробітникам спецпідрозділу. Чоловіки фотографували поліцейських на мобільний та залякували, що тепер, маючи їх фото, вони легко знайдуть їх близьких з метою фізичної розправи.

Охоронці викликали підмогу. Вони разом з колегами посадили підприємців в автівку і поїхали з місця події. Проте порушники продовжили переслідування вже на автомобілі.

Конфлікт продовжився біля офісу бізнесменів. Знову були погрози життю та здоров’ю правоохоронців і спроби “поспілкуватися” з підзахисними. “Врешті-решт поліцейські зупинили протиправні дії чоловіків”, – повідомляє прокуратура.

Чотирьох нападників затримали в порядку ст. 208 КПК України. Харківська місцева прокуратура № 3 затвердила повідомлення їм про підозру за ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Досудове розслідування триває. Прокуратура готує клопотання про обрання запобіжних заходів.

Пресслужба поліції Харківської області повідомила, що подія сталася близько 12:30.

Зловмисниками виявилися четверо харків’ян віком від 30 до 36 років, які раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності за скоєння корисливих злочинів. Мотив скоєння кримінального правопорушення встановлює слідство.