На Валківщині 17-річний хлопець ледь не позбавив життя сусідку через 30 гривень

Фото: ХарківTimes

Дергачівська місцева прокуратура направила до Харківського районного суду обвинувальний акт стосовно  17-річного місцевого мешканця, який ледь не позбавив життя сусідку через 30 гривень.

Про це ХарківTimes повідомили у прес-службі прокуратури області.

Подія трапилася наприкінці квітня цього року в одному з сіл Валківського району. Хлопець вночі через вікно пробрався до будинку сусідки. Жінка в цей час уже спала та не чула непроханого візитера. Хлопець кілька разів ударив жертву обухом сокири по голові, потім відшукав її гаманець, проте виявив у ньому лише 30 гривень.

Юнак забрав гроші й намагався знайти ще якісь цінності, проте в цей час хазяйка оселі прийшла до тями. Жінка почала голосно кричати, сусід накинувся на неї з кулаками і бив, аж поки потерпіла не втратила свідомість.

Вважаючи, що розправився з сусідкою, злочинець втік з місця події.

Незважаючи на тяжкі травми, 37-річна жінка вижила. Злочинця ж затримали по «гарячих слідах». Юнак пояснив, що в такий спосіб нібито хотів помститися сусідці, яка напередодні не позичила грошей його родині.

Наразі за клопотанням прокуратури обвинувачений перебуває під вартою. Юнаку інкримінується замах на вбивство з корисливих мотивів та розбій  (ч. 2 ст. 15 п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу).