До перших класів на Харківщині пішли понад 25 тисяч школярів

Фото: kharkivoda.gov.ua

2 вересня в навчальних закладах області розпочався новий навчальний рік. Сьогодні на Харківщині розпочинають навчання понад 500 тисяч студентів та учнів, серед яких – 25 тисяч першачків.

Про це ХарківTimes повідомили у прес-службі обладміністрації.

Голова ХОДА Юлія Світлична повідомила, що всі навчальні заклади регіону – як дошкільні, так і загальноосвітні, й виші – були повністю підготовлені до початку нового року.

Зокрема, в 200 закладах області були проведені капітальні ремонти – коштом усіх джерел фінансування. Також Міністерство науки і освіти України визнало Харківщину одним з лідерів з підготовки 1-х класів до початку навчального року за стандартами Нової української школи. Так, для перших класів області було закуплено майже 6 тисяч нових парт, 152 комплекти меблів і понад 900 одиниць комп’ютерного обладнання.

Крім того, новими засобами навчання, комп’ютерним обладнанням забезпечено 44 навчальні кабінети природничо-математичного напрямку. Для шкіл придбали 626 персональних комп’ютерів, а до кінця поточного року планується придбати ще 862. До мережі Інтернет підключено всі заклади загальної середньої освіти.

Також цьогоріч заплановано придбати 20 шкільних автобусів, з них 12 автобусів, що обладнані спеціальними місцями для дітей з особливими освітніми потребами. На сьогодні за кошти районних бюджетів придбано вже шість автобусів.