У Первомайському вчителі перекрили рух на знак протесту проти “реорганізації” шкіл

Фото: hk.npu.gov.ua

Сьогодні, 1 вересня, вчителі двох шкіл райцентру Первомайський, які у райраді вирішили закрити, на знак протесту проти такої “реорганізації” перекрили рух на вул. Харківській.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“Кілька десятків працівників, незгодних з реорганізацією двох шкіл міста, пройшли пішою ходою по пішохідному переходу на вулиці Харківській та перекрили рух транспорту”, – йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, поліція вжила необхідних заходів для недопущення порушення громадського порядку під час акції вчителів, а також організувала відведення транспорту, завдяки чому рух не припинявся. Під час 40-хвилинної акції порушень громадського порядку не було.

Фото: hk.npu.gov.ua

Як повідомляє видання “Первомайщина Слобожанська” із посиланням на “компетентне джерело у правоохоронних органах”, відомості про “скандальну реорганізацію шкіл №1 та №4 в місті Первомайському” вже внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

“За словами джерела, слідчими Державного бюро розслідувань здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливих зловживань владою або службовим становищем представниками місцевого самоврядування у питанні реорганізації міських шкіл”, – розповіло видання.

Згідно з повідомленням “Первомайщини Слобожанської”, сьогоднішня акція вчителів тривала не 40 хвилин, а дві години – з 9:00 до 11:00.

Як повідомляв Харків Times, у райцентрі Первомайський збираються закрити дві школи – №1 та №4. Мер міста Микола Бакшеев, який наполягає на цьому рішенні, називає закриття “реорганізацією”. Проти закриття шкіл виступають вчителі, батьки та учні.