У справі щодо загибелі трирічної дівчинки у Куп’янську – нові підозрювані поліцейські

Фото: ХарківTimes

Слідчі прокуратури області повідомили про підозри у справі щодо загибелі трирічної дівчинки у Куп’янську ще трьом поліцейським – інспектору з ювенальної превенції, старшому слідчому та слідчому одного із територіальних відділів поліції ГУ НП в області за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Валерія Кадигроба, на сьогоднішній день повідомлено про підозру п’яти працівникам правоохоронних органів.

“За даними слідства, поліцейські проявили службову недбалість під час розгляду звернень щодо систематичного фізичного знущання батьків над дитиною. Це призвело до смерті дівчинки внаслідок чергових побоїв та катувань. До райвідділку поліції неодноразово зверталася бабуся трирічної дитини. Жінка заявляла про можливу загрозу життю та здоров’ю її онуки через жорстоке ставлення матері та вітчима. За поясненнями заявниці, родина нерідко “виховувала” доньку кулаками. Разом з тим, жодна із заяв бабусі не була розглянута належним чином”, – розповів Кадигроб.

Справа щодо матері померлої дівчинки та її співмешканця знаходиться на розгляді Куп’янського міськрайонного суду області. Їм інкримінується катування, нанесення тяжких тілесних ушкоджень та умисне заподіяння смерті малолітній дитині з метою приховати інший злочин за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 121, п. 2, 9, 12 ч. 2 ст. 115 КК України). За вчинені злочини батькам загрожує довічне позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times 24 вересня в чергову службу Куп’янського відділу поліції надійшло повідомлення фельдшера швидкої медичної допомоги, який повідомив про те, що в селищі Ківшарівка раптово померла малолітня дівчинка. За результатами висновку судово-медичної експертизи, причиною смерті дівчинки стала закрита черепно-мозкова травма, що супроводжувалась крововиливом під оболонки речовини головного мозку, що викликала набряк головного мозку, який міг привести до порушення функцій глотательного центру головного мозку.

Мати дитини намагалася видати скоєне за нещасний випадок і заявила, що дочка нібито вдавилася яблуком. Однак проведена експертиза спростувала ці свідчення.

Також в ході слідства з’ясувалося, що батьки тільки через кілька годин викликали медиків і намагалися приховати справжню причину смерті дитини.

Слідчі прокуратури підозрюють двох інспекторів ювенальної превенції одного з територіальних відділів поліції ГУНП в області у службовій недбалості, яка призвела до загибелі дитини (ч. 2 ст. 367 КК України). Підозрювані працівники поліції відсторонені від посади і знаходяться під домашнім арештом.