На “Гоптівці” не дали іноземцю вивезти до Росії наркотик та 444 флакона лаку для нігтів

Фото: ГУ ДФС у Харківській області

В пункті пропуску «Гоптівка» харківські митники виявили приховані в автомобілі, який прямував до Росії, наркотичні засоби та півтисячі лаків для нігтів.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби ДФС у Харківській області.

Під час митного контролю автомобілю митники виявили “травичку”, яку один із пасажирів, громадянин Азербайджану, намагався незаконно провезти через кордон, приховавши в конструктивних порожнинах автомобіля.

І це була не єдина схованка.

Також у автомобілі були приховані від митного контролю 444 флакони з засобами для догляду за нігтями, які, за словами порушника, належать йому. Чоловік серйозно запевняв митників, що перевозить флакони з засобами для догляду за нігтями для власного користування.

Відносно правопорушника складено протокол за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю). Санкція за цією статтєю передбачає штраф в розмірі 100 відсотків вартості товарів. А також – конфіскацію товарів, які намагалися перемістити через кордон з порушенням митних правил. Окрім цього передбачена конфіскація транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для переміщення товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України.

Як повідомляв Харків Times, на “Гоптівці” не пустили до Росії іноземця на викраденому Volvo.