У ХОДА розірвали угоду на створення проекту реставрації Шарівки – ХАЦ

Фото: kharkivoda.gov.ua

Департамент капітального будівництва Харківської ОДА розірвав за взаємною згодою сторін угоду з ФОП Кондакова Тетяна Сергіївна щодо проектування реставрації садиби Шарівка за 8,99 млн грн.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського антикорупційного центру з посиланням на сайт «Прозорро».

Згідно з угодою, яку було підписано 23 липня, до кінця 2020 року мали розробити науково-проектну документацію на першочергові невідкладні консерваційні та протиаварійні (реставраційні) роботи палацово-паркового комплексу «Садиба» по вул. Санаторська, 8 у смт. Шарівка Богодухівського району.

Тетяна Кондакова для надання послуг найняла 16 працівників за цивільно-правовими угодами. Вона зареєстрована як ФОП у 2016 році в сел. Максимівка Богодухівського району. В одному будинку з нею також прописаний Олександр Кондаков, який віднедавна володіє і керує харківським ТОВ «Індіго Груп». Раніше Кондаков був директором «Індіго Груп», а засновниками були Віталій Говоруха з Харкова і Павло Бабенко з Максимівки.

У ХАЦ відзначають, що Кондакова має підозру у заволодінні державних коштів в великих розмірах під час реконструкції водонапірної башти у Богодухівському районі. Вона виконувала технагляд на роботах, де субпідрядником було «Індіго-Груп».

Звільнений 5 червня заступник голови Харківської ОДА Євген Шахненко декларував, що його син Євген Шахненко-молодший отримував кошти від Павла Бабенка як зарплату за основним місцем роботи, а також від «Індіго Груп» – за цивільно-правовою угодою.

«Індіго Груп» була головним підрядником з відновлення Балаклії (Харківська обл.) після вибухів на військових складах. Із нею уклали 33 договори на 38,28 млн грн. За даними «Харківського антикорупційного центру», фірма формувала дефектні акти після виділення коштів, не виконувала заплановані роботи, завищувала вартість будматеріалів в рази. За підрахунками керівника «ХАЦ» Дмитра Булаха, було привласнено близько 50% коштів.

Загалом «Індіго Груп» узяла підрядів на 784,90 млн грн., а Кондакова – на 13,90 млн грн.

Як повідомляв Харків Times, в листопаді 2018 року тодішній директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Михайло Рабинович заявив на прес-конференції, що на території Шарівського палацово-паркового комплексу виконано першочергові протиаварійні роботи, а в 2019 році планується відновити тераси та розробити план реконструкції палацу. Рабинович зазначив, що з бюджету області було виділено близько 300 тис. гривень на розробку історико-опорного плану комплексу, облікової документації та розробку концепції його відновлення. Крім того, близько 500 тис. гривень виділено на протиаварійні роботи.