“Харкiвводоканал” є найбільшим забруднювачем вод на Харківщині – Держводагентство

Фото: vodokanal.kharkov.ua

Комунальне підприємство “Харкiвводоканал” посідає 28 позицію у “ТОП-100” найбільших підприємств-забруднювачів вод в Україні за 2018 рік та є першим серед підприємств Харківщини.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Державного агентства водних ресурсів України.

Перелік забруднювачів сформований на підставі даних державного обліку водокористування за результатами поданої суб’єктами господарювання звітності про використання води у 2018 році. До переліку увійшли підприємства, які скидають в природні водні об’єкти зворотні (стічні) води без очистки, або після очисних споруд, і якість яких не відповідає встановленим у дозволах на спеціальне водокористування гранично допустимим скидам.

Майже дві третини підприємств, що увійшли до анти-рейтингу “ТОП-100”, розташовані на території п’яти областей: Дніпропетровська – 24; Донецька – 19; Львівська – 7, Харківська – 7, Луганська – 6.

Найбільше підприємств-забруднювачів належать до комунальної галузі – 74, промисловості – 18 (з них найбільші – це підприємства чорної металургії – 6).

За даними Держводагентства, “Харкiвводоканал” скинув у природні водні об’єкти у 2018 році 3,259 млн. куб. м забруднених стічних вод, з яких 3,247 млн. куб. м скидалися без очистки та 0,013 млн. куб. м – з недостатньою очисткою.

На 40-й позиції – ТОВ “Iзюмриба” (2,055 млн. куб. м забруднених стічних вод без очистки), на 48-й – Лиманське державне виробниче сільськогосподарсько-рибоводне підприємство з смт. Слобожанське Зміївського району (1,725 млн. куб. м без очистки), на 70-й – ТОВ “Бiлдiнг-Сервiс 1” зі Змiїва (1 млн. куб. м без очистки), на 77-й – КП “Чугуїввода” (0,821 млн. куб. м з недостатньою очисткою), на 81-й – Первомайське комунальне виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства (0,73 млн. куб. м з недостатньою очисткою), на 84-й – Ізюмське комунальне водопровідно-каналізаційне підприємство (0,713 млн. куб. м з недостатньою очисткою).