У Держгеокадастрі спіймали хабарника

Правоохоронці Харкова затримали cлужбовця Держгеокадастру на хабарі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Чиновник вимагав 20 тисяч гривень від директора фермерського господарства за невтручання у господарську діяльність.

Оперативники Управління захисту економіки в Харківській області Національної поліції України викрили службову особу обласного управління Держгеокадастру у хабарництві.

На підставі зібраних матеріалів співробітники слідчого управління ГУНП в Харківській області відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Під час слідства поліцейські задокументували факт вимагання провідним спеціалістом відділу контролю за використанням та охороною земель у чотирьох обласних районах Держгеокадастру неправомірної вигоди – 20 тисяч гривень за невтручання у господарську діяльність фермера.

Сьогодні, 9 серпня, оперативники УЗЕ, слідчі слідчого управління під процесуальним керівництвом військової прокуратури Харківського гарнізону затримали службовця на парковці біля супермаркету. Останній отримав від директора фермерського господарства 20 тисяч гривень хабара. В ході огляду місця події були вилучені кошти та особисті речі правопорушника.

На даний час держслужбовець затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Слідчі дії тривають.

Як повідомляв Харків Times, двоє менеджерів заводу імені Малишева “погоріли” на систематичних хабарях (фото і відео)