Кандидат від “Слуги народу”, що переміг на 170-му окрузі у Харкові, перевів партії Мураєва майже 200 тис. гривень – ЗМІ

Андрей Одарченко (слева) и Евгений Мураев / Андрій Одарченко (зліва) та Євгеній Мураєв

Переможець на виборах до Верховної Ради України у 170 окрузі в Харкові від президентської партії “Слуга народу” Андрій Одарченко у 2018 році вніс майже 200 тисяч гривень на рахунок партії “Наші”, лідером якої є народний депутат 8-го скликання від “Опозиційного блоку” Євгеній Мураєв.

Про це ХарківTimes дізнався з розслідування журналістів програми “Схеми: корупція в деталях” (спільний проект Радіо Свобода і телеканалу “UA:Перший”) “Приховані обличчя нової влади. Хто стоїть за командою Зеленського в Харкові?”.

Згідно зі звітом партії “Наші” за третій квартал 2018 року, опублікованим на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), Андрій Одарченко зробив два грошові внески на рахунки партії Мураєва на загальну суму 198,5 тисяч гривень.

Сам Одарченко у коментарі “Схемам” заперечив, що фінансував партію Мураєва. На питання, чи розділяє він ідеологію цієї партії, майбутній депутат відповів: “Ні, я в іншій партії”.

Андрій Одарченко – декан факультету управління торговельно-підприємницькою та митною діяльністю Харківського державного університету харчування і торгівлі. До парламентських виборів він був бізнесменом та володів низкою компаній з управління й оренди майна у Харкові.

21 липня за кандидата від “Слуги народу” Андрія Одарченка віддали свої голоси більше ніж 31 тисяча харків’ян. На 10 тисяч голосів менше набрав його найближчий конкурент – кандидат від “Опозиційної платформи “За життя” Дмитро Святаш.