Двох оперуповноважених Слобідського відділу поліції судитимуть за хабар

Фото: dbr.gov.ua

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Полтаві, завершили досудове розслідування стосовно двох оперуповноважених Слобідського відділу поліції ГУ Нацполіції у Харківській області, підозрюваних у отриманні 7 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби теруправління ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що правоохоронці вимагали гроші від одного з родичів чоловіка, якого підозрювали у вчиненні кримінального правопорушення у сфері обігу наркотичних засобів. За грошову винагороду оперуповноважені обіцяли вплинути на слідчого Слобідського відділу поліції і таким чином не притягувати харків’янина до кримінальної відповідальності.

Обвинувальний акт скеровано до суду. Поліцейських звинувачують у одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу). У разі доведення вини, правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснювала військова прокуратура Харківського гарнізону.

Як повідомляв Харків Times , у березні слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, затримали двох оперуповноважених кримінальної поліції Слобідського відділу поліції у ГУ Нацполіції у Харківській області під час отримання неправомірної вигоди розміром у 7 тисяч доларів.