Професор Яків Шифрін помер на сотому році життя

Сьогодні, 6 серпня, менш, ніж рік не доживши до 100 років, пішов з життя почесний громадянин Харкова, Заслужений діяч науки України професор-радіофізик Яків Шифрін.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення на сайті Харківського національного університету радіоелектроніки.

Яків Соломонович Шифрін народився 23 квітня 1920 року в м. Мстиславі (Білорусь). Радіофізик, фахівець у галузі теорії антен та поширення радіохвиль, творець статистичної теорії антен, Заслужений діяч науки і техніки України. З 1980 по 2005 рр. Шифрін працював у ХНУРЕ завідувачем кафедри Технічної електродинаміки і антен.

“Крім того, професор Шифрін був автором понад 385 наукових праць та методичних посібників, а також 14 монографій і 1 патенту”, – йдеться у повідомленні на сайті університету.

Повідомляючи про смерть професора Шифріна, сайт Харківської міської ради відзначає, що під керівництвом Якова Соломоновича було підготовлено близько 20 докторів і понад 50 кандидатів наук. Професор Шифрін був довічним дійсним членом Міжнародного інституту радіоінженерів (США). Як учасник Другої світової війни Шифрін був нагороджений п’ятьма орденами та 20 медалями.

Редакція Харків Times висловлює глибокі співчуття рідним і близьким Якова Соломоновича, його колегам й учням.