Харківською рекордною ялинкою зайнявся АМКУ

Фото: kh.vgorode.ua

Харківській територіальне відділення Антимонопольного комітету України встановило, що при установці світлодіодної піксельної сітки на харківській новорічній ялинці, визнаній найбільшою в Україні, двоє підприємців перед тендером змовилися, що “спотворило результати торгів”.

Про це Харків Times стало відомо з прес-релізу АМКУ.

“В ході здійснення контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції, територіальним відділенням встановлено, що дії ФОП Бойко Галини Сергіївни та ФОП Палєй Антона Анатолійовича, які полягають у погодженні ними своїх тендерних пропозицій, під час їх участі у торгах, проведених комунальним підприємством “Міський інформаційний центр”, містять ознаки порушень, передбачених пунктом 1 статті 50, пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України “Про захист економічної конкуренції”, у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів”, – йдеться у прес-релізі.

Як з’ясував Харківський антикорупційний центр, Галина Бойко та Антон Палєй, які у вересні минулого року “розіграли” між собою тендер вартістю 4,3 млн гривень, ані до, ані після цього не брали участі в жодній закупівлі через систему ProZorro.

Антон Палєй раніше значився засновником ТОВ “СК СТС”, що тісно співпрацювало з Департаментом інфраструктури Харківської міськради на ниві реконструкції трамвайних колій та переїздів.

А Галина Бойко, яка, власне, виграла торги на поставку модуля світлодіодної піксельної сітки для рекордної ялинки, на сайт ProZorro завантажила необхідні документи – про відповідність обладнання, висновок СЕС, протокол випробувань – видані на ім’я фізичної особи-підприємця Самвела Мурджаняна. За даними Харківського антикорупційного центру, саме Мурджанян в останні кілька років займається установкою та монтажем у нашому місті новорічної ялинки й отримав за це від міської влади десятки мільйонів гривень.

“На оформлення майдану Свободи на Новий рік, монтаж та демонтаж нової ялинки, місто в кінці 2018 та на початку 2019 року, витратило приблизно 17 млн.грн.”, – пише ХАЦ.

Тепер справа про порушення антимонопольного законодавства розглядає Антимонопольний комітет.

Як повідомляв Харків Times, у лютому Харківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України встановило, що при встановленні нової вартості проїзду Харківська міськрада включив в розрахунки “витрати, не пов’язані з наданням послуг з перевезення пасажирів”. 15 лютого представники Харківського антикорупційного центру Дмитро Булах та Ігор Черняк звернулися до суду з позовами про визнання недійсними рішень про підвищення вартості проїзду в міському електротранспорті.