Обвинувачені в теракті біля Палацу Спорту скаржаться на обрані їм запобіжні заходи

Відбудеться перегляд апеляційних скарг обвинувачених у справі про терористичний акт біля Палацу Спорту у Харкові.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі суду.

8 серпня 2019 року колегія суддів розглядатиме апеляційні скарги обвинувачених Сергія Башликова, Віктора Тетюцького і його захисника – адвоката Дмитра Тихоненкова на ухвалу суду першої інстанції про відмову змінити запобіжні заходи.

Також відбудеться розгляд апеляційної скарги обвинуваченого Віктора Тетюцького на ухвалу районного суду про відмову в роз’ясненні судового рішення.

Нагадуємо, за обставинами подій, що ставляться у провину, 22 лютого 2015 року під час проведення ходи біля Палацу спорту у Харкові стався вибух, в результаті якого загинули дві людини та було поранено 11 осіб. Згодом двоє померли в лікарні. За фактом вибуху органом досудового розслідування порушено кримінальну справу за статтею 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Володимир Дворніков, Сергій Башликов та Віктор Тетюцький обвинувачуються у вчиненні терористичного акту та незаконному поводженні зі зброєю, боєвими припасами або вибуховими речовинами (частина 3 статті 258, частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України).

Головуючий у справі – суддя Сергій Шабельніков. Судді колегії – Ігор Савченко, Олександр Курило.

Апеляційний розгляд відбудеться о 12-00 та 12-30 годині 8 серпня 2019 року.

Як повідомляв Харків Times, захист обвинувачених у справі про теракт біля Палацу Спорту подав апеляційні скарги.